Când te mănâncă amabilitatea

marți, 29 noiembrie 2011 - o nebunie de MISS ELYNN la 00:20
Ș-atunci când îți e mai dragă viața, când weekend-u' te gâdila la picioare și îți trimite toate grijile pe luni....eu mă trezesc la Gara de Nord. Cu o geantă cât mine - eu fata tatii, eu studenta mamii mă întorc acasă. Vinerea după orele 15, e o îmbulzeală la gara auto, de ți se face negru înaintea ochilor.Așezată într-o coadă de rând la casa 8, deodată mă simt bruscată de câteva fetișcane... rujate și cățărate pe tocuri, cu pantaloni mulați, ce stau atârnați caraghios. Ochelari pe vârfu' nasului.

''- Un bilețic la Zăzuleni dață-ni'' glăsuiește o individă. Mă uit la ea lung, cu gându' că poate i se va trezi măcar conștiința, că totuși rându-i rând și el îi sfânt. Nică dom'le! Ba mai mult, își dă cu mâna prin păru ars spunând: ''- Mai dață-ni unu șî pentru podrujka me''    ....Am hotărât să tac. 
-''Sleduiușii! ''se aude o voce înaintea mea. Am o impresie că toate casierele sunt una la față. Coafură de câteva etaje- ori e cu moțu' în frunte, ori la ceafă! Machiate pe întuneric,
cu buzele de un roz ieșit din orbite. Dinții rari, cafenii și deseori le pute din gură. Amabilitatea lor ajunge până la călcâiul broaștei. Și veșnic...veșnic doamnelor date li se scoală dorința de a bea cafea, exact în momentul când rândul de la casă e de câțiva kilometri. Peste câteva zeci de minute (în sfârșit) mă văd și eu față în față cu Tanti Dinți Maro: - ”Un bilet la Ungheni vă rog”, îi spun întenzându-i 50 de lei.
                   -”Undi?”
                    -” La Ungheni!”
                    -”a aaaaa, la Ungheni....”
                   -”.....exact”
                    -” ap di și n-aț spus așă la înșeput?”
Mă uit la ea...mușcându-mi disperat limba, să nu-i administrez vreo replică înapoi..
                  -” La Ungheni, este bilet numa la 16:30      ( peste 1 oră și jumate)
                   -” Mai devreme nu e nimic? ”o întreb eu și mai disperat.
                   - ” Dap eu și-s dispecerskaya aiși ? Sleduiușii!”
Discuția noastră ”productivă” tocmai a luat sfârșit. Mi-am luat geanta, biletu' , mă pornesc...și iar sunt bruscată din mers ''- sorry'', aud o voce pițigăiată...mă uit mai bine, hopa, coțohârla de la Zăzuleni...

to be continued....