Brusus și Andra

vineri, 12 august 2011 - o nebunie de MISS ELYNN la 22:50

                    Hai să fugim la noapte, e unica noastră șansă! O imploră doi ochi albaștri pe fată
                    Dar iubitule, vom fi blestemați de Zamolxes
                    Să ne blesteme toată Divinitatea, viața mea ești tu Andro!
                    Brusus, dacă Parnas ne va găsi, vom muri!
                    Nu ne va găsi, vom trece Tysa și ne vom ascunde prin păduri. Vom fi cei mai fericiți...


Tribul Harpilor  erau în mare pregătiri pentru nunta fiicei  căpeteniei Nikarkes  cu căpetenia Caucasienilor, Parnas. Acesta i-a promis-o cu 17 ani în urmă, după ce Parnas l-a salvat de la moarte.
Parnas era cunoscut în tot ținutul datorită cruzimii lui. Și-a omorât fosta soție cu pietre pentru că aceasta nu putea să-i nască un moștenitor. Iar pe unica sa fiică a adus-o ofrandă zeilor.
Andra era cea mai mică fiică a lui Nikarkes dar cea mai frumoasă.
Vestea căsătoriei ei cu Parnas i-a îngrozit pe Harpieni.  Nimenănui nu le venea să creadă că această făptură angelică, v-a deveni soția monstrului Caucasian care în curând o va duce în tribul său.
În dimineața nunții, Parnas a intrat cu ostașii săi în cetate. De sus cădeau petale de flori , grâu și chiote.
Nikarkas veni la el și îl îmbrățișă, împreună se îndreptă spre altar, unde îl aștepta mireasa. Ajunși acolo Andra nu era ...
Parnas înțelegând că mireasa sa a fost furată, și-a trimis ostași să îi caute . Lui Nikarkes i-a luat viața care a salvat-o cândva.
 Trei nopți războinicii au distrus  case, gospodării, lăcașe,  în căutarea lor. I-au găsit a patra zi dormind într-o scorbură împreună. Aduși legați în fața lui Parnas, acesta a poruncit ca Brusus să fie omorât. Cînd călăul a ridicat sulița  să îi tsrăpungă inima, Andra s-a aruncat în brațele lui Brusus, privindu-l în ochi pentru ultima data. Arma rece trecu prin amîndoi.
Înebunit de durere și răzbunare, Parnas a început să-i omoare pe Harpieni. Bărbați, copii, femei, toți au căzut răpuși de sulițile ostașilor lui.
În vara anului 2011, în pădurea din Stolniceni,echipa de arhiologi de la  Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea din Cahul, conduși de doctorul în știință Tudor Arnăut, au descoperit  rămășițele din tribul Harpilor. Iar într-un tumul, au fost găsite 2 schelete îmbrățișîndu-se... osemintele celor doi îndrăgostiți ...
Brațele lor erau strîns încrucișate, iar cutiile toracice sfărâmate. Durerea lor era la fel ca a lui Romeo și a Julietei, ca a lui Tristan și a Izoldei, ca a lui Paris și a Elenei.
Ei au demonstrat că moartea înseamna sfârșitul unei vieți, dar nu a unei iubiri.
Timp de 2500 de ani, ei s-au iubit ascunși sub pământul uitării, doar aici și-au găsit liniștea eternă.

Elena Briciuc